Çështja e pronave është një nga problemet e mbartura prej vitesh ne Shqipëri. Qe ne vitin 1991, pas shembjes se regjimit diktatorial, kthimi i pronave ka qene ne prioritetin e çdo qeverie, por sot nuk vuajnë vetëm shqiptaret, por edhe komunitetet fetare. Përfaqësuesit e komuniteteve fetare, te besimit katolik dhe mysliman ne Shkodër, ne një interviste dhëne për Zërin e Amerikës kane shprehur shqetësimin e tyre ne lidhje me situatën aktuale.

Procesi i pronave dhe kthimi i tyre tek pronari i tyre, është një proces qe po zvarritet prej 23 vitesh, ndërkohe qe apeli sot është akoma me i forte kur komunitetet fetare u pajisen me çertifikatat e legalizimeve për disa prej objekteve te cilat prej vitesh silleshin zyrave te institucioneve shtetërore.