MYFTIU SYTARI: PREJ KOHËSH KA NISUR ANTI FETARIZMI NË VËNDET E EUROPËS. Myftinia e Shkodres ka organizuar konferencen e 4-tet te imamave dhe keshilltareve te xhamive ne qarkun e Shkodres.

Te pranishem ne kete takim, kane qene perfaqesues te te gjitha xhamive te cilet kane marre pjese ne diskutimet e kesaj conference e cila vjen edhe ne kuader te 25 vjetorit te lirise se besimit ne Shqiperi, sic eshte cilesuar viti 2015-te. Kjo conference eshte pershendetur edhe nga myftiu I Shkodres Imam Muhamed Sytari I cili ka vleresuar kontributin e imameve te xhamive ne percimin e mesazhit islam tek besimtaret. Nga ana tjeter, gjate ligjerates se tij, Myftiu Sytari, eshte ndalur edhe tek situate e tensionuar qe vijon te shoqeroje europen, me thirrje anti islamike, por edhe rreziku qe I kanoset vendeve te europes nga sulmet terroriste. Sipas Sytarit, kjo situata eshte si shkak i linjes Anti Fetariste qe ka prekur vendet europiane. Gjate kesaj konference, diksutuar ne lidhje me ecurine e deritanishme te punes se perditshme te imameve te xhamive ne Qarkun e Shkodres, por edhe jane hedhur hapat per te ardhmen, per te krijuar ura me te forta besimi mes besimtareve me fene islame

[iframe width=”100%” height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/5MDkQIeVuV8″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]
Artikulli paraprakPUNIMET, BASHKIA BLLOKON QARKULLIMIN
Artikulli tjetërDEPRESIONI, RREZIK PËR TË RINJTË