MARRIN PJESË GJYKATAT E SHKODRËS, LEZHËS, PUKËS, KUKËSIT DHE TROPOJËS. Gjyqtarët, kancelarët, sekretarët dhe specialistët IT të Gjykatës së Apelit Shkodër si dhe të gjykatave të rretheve gjyqësore Shkodër, Lezhe, Pukë, Kukës dhe Tropojë, morën pjesë në Konferencën e Gjashtë Rajonale të Lidershipit në Gjyqësor për përdorimin e sistemit të regjistrimit dixhital audio.

Per Ministrine e Drejtesise sistemi audio eshte nje pike kthese ne historine e gjyqesorit ndersa per kryetaret e gjykatave ne Shkoder do sherbeje per permiresimin e imazhit te gjyqesorit Instalimi i parë i sistemit audio në Shqipëri u krye në Gjykatën e Lezhës ne 2012. Dhe deri tani është shtrirë në 138 sallat e gjyqit të 35 gjykatave në vend. Për përdorimin e sistemit janë trajnuar 282 gjyqtarë dhe 453 personel administrativ.