Photo by Terenc Pepa
Photo by Terenc Pepa

Një muaj më parë Banka Botërore hapi konkursin për fotografinë më të bukur me titull “Potencialet e Shqipërisë së Kaltër” duke ftuar fotograf amator dhe profesioniste nga gjithë Shqipëria.

Konkursi ishte i hapur deri në 15 qershor 2021 dhe synonte të sjellë në celuloid burimet detare dhe bregdetare që janë asete të vyera natyrore dhe ekonomike për Shqipërinë.

Juria e përbërë nga Asoc. Prof. Albes Fusha, Universiteti i Arteve, Tiranë, Petraq Papa, zv dekan i Fakultetit të Arteve të Bukura, Universiteti i Arteve, Tiranë dhe Gent Shkullaku, fotograf profesionist, LSA pasi vlerësuan 316 fotot e dërguara.

Sot një muaj pas hapjes së konkursit dolën dhe fituesit ku në vendin e trete e mori plazhi i Velipojës i fotografuar nga Terenc Pepa në vëren e vitit 2020.

 

Winner Terenc Pepa
Winner Terenc Pepa