Studiuesit kanë zbuluar se konsumimi i çokollatës mbron zemrën tuaj duke ulur presionin e gjakut.

Një studim i Universitetit të Surrey zbuloi se njerëzit që merrnin suplemente kakao kishin presion më të ulët të gjakut dhe enë gjaku më të shtrirë brenda tre orëve.

Autori i studimit, profesor Christian Heiss tha: Ndikimi pozitiv i flavanoleve të kakaos në sistemin tonë kardiovaskular është i pamohueshëm.

“Ne kemi përdorur shumë flavanole, por disa çokollatë të zezë gjithashtu kanë sasi të konsiderueshme.”

“Një dietë me çokollatë 100 për qind do të shkaktonte padyshim probleme të tjera, por ju mund t’i merrni ato edhe nga vera e kuqe , boronicat dhe spinaqi.”