Policia e Shtetit në bashkëpunim me hetimin tatimor dhe njësinë e mbikqyrjes së lojrave të fatit prej së martës kanë nisur një kontroll në terren ndaj subjekteve që ushtrojnë aktivitetin në fushën e kumarit.

Burime konfidenciale thanë  se kontrolli po ushtrohet në të gjithë qytetet e vendit ku nga analiza paraprake rezulton se ka subjekte që operojnë në mënyrë të paligjshme.

Mënyra e kontrolleve është parashikuar në një plan konkret masash i miratuar nga 3 institucionet që janë përfshirë në këtë operacion. Rezultatet e para flasin për dhjetra subjekte që janë konstatuar në kundërshtim me ligjin, 5 prej të cilave vetëm në Tiranë.

Sipas burimeve janë konstatuar pika bastesh sportive që mbanin edhe “makineta” të lojërave të fatit pa licencë. Po sipas burimeve në këto subjekte janë konstatuar edhe punonjës të pasiguruar.

Subjekte të kumarit në kundërshtim me ligjin janë konstatuar edhe në Durrës dhe Lezhë ndërkohë që plani i masave parashikon shtrirjen e kontrolleve edhe në qytete të tjera problematike.

Pas operacionit, pikat e basteve u katërfishuan me ligj dhe kjo u bë me lobim të deputetëve të mazhorancës të cilët disa herë rresht ndërhynë për të ndryshuar ligjin e lojërave të fatit për t’i lejuar kumarit të zgjerohet. Operacioni i fundit i nisur nga institucionet shtetërore në mënyrë diskrete deri më tani nuk ka nxjerrë shifra domethënëse të penalizimit të paligjshmërisë.

Ligji i ri pritet që të hyjë në fuqi pas disa muajsh dhe deri më tani në terren nuk shikohet asnjë lëvizje për marrjen e masave për të plotësuar kriteret e tij, një prej të cilave është që kumari duhet të jetë 100 metra larg shkollave apo objekteve të kultit.

Ky është kriteri i zbuluar me lobim deputetësh, por deri në hyrjen në fuqi të ligjit, Kuvendi ka ende punë dhe lobimet vijojnë.

Artikulli paraprakDHUNON GRUAN, ARRESTOHET 46 VJEÇARI
Artikulli tjetërSULMOHEN KATËR POLICË NË PRISHTINË, PESË TË ARRESTUAR