Deputetja e deritanishme e Partisë Demokratike të Kosovës, Blerta Deliu-Kodra, është emëruar ministre e Integrimeve Europiane

, kurse Ferat Shala, që deri tani ishte zëvendësministër i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, është pozicionuar në krye të kësaj ministrie. Burime brenda Partisë Demokratike të Kosovës kanë konfirmuar këta dy emra për Klan Kosovën si ministra të rinj në Qeverinë e Kosovës, në kuadër të riformatimit të ekzekutivit. Deliu-Kodra në postin e ri zëvendëson Bekim Çollakun, i cili dha dorëheqje nga kreu i kësaj ministrie dhe më pas iu bashkua kabinetit të Presidentit Hashim Thaçi, si këshilltar i lartë. Ndërsa Ferat Shala, deri më tani, ka qenë zëvendësministër në këtë ministri, ndërsa e drejtoi atë pas dorëheqjes së Ferid Aganit, ndaj të cilit kanë nisur hetimet. Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës dhe njëkohësisht kreu i Kuvendit, Kadri Veseli, i ka dërguar Kryeministrit Isa Mustafa një listë me propozimet për ndryshimet në kabinetin qeverisës. Kabineti Mustafa mbajti një mbledhje ditën e hënë e megjithatë nuk pati njoftime zyrtare për ndryshime. Mediat kanë raportuar se Kryeministri i vendit do të diskutojnë me anëtarët e Lidhjes Demokratike të Kosovës përpara se të miratojë ndryshimet e propozuara nga kryetari i PDK-së Kadri Veseli. Përveç ndryshimeve në rang ministror, në listën e Veselit ka patur propozime edhe për ndryshim të zv/ministrave. PDK ka propozuar Anila Statovcin që nga pozita e zëvendësministrit të Arsimit të emërohet si zëvendësministre e Integrimeve, ndërkohë, Mevludin Krasniqi nga Ministria e Shëndetësisë do të zërë vendin e Statovcit në Arsim. Gjithashtu, zëvendësministri i Integrimeve Ramadan Ilazi pritet të shkojë si këshilltar i Jashtëm i kryeparlamentarit Kadri Veseli.