SHQIPËRIA ESKPORTON 65 ILAÇE “MADE IN ALBANIA” NË KOSOVË, KOSOVA ASNJË NË SHQIPËRI .

Kosova duhet t’I pergjigjet me reciprocitet Shqiperise per bllokimin e produkteve mjekesore “Made in Kosova” ne tregun shqiptar.
Kjo kerkese vjen nga perfaqesuesit e prodhuesve te ilaceve ne Kosove, te mbeshtetur edhe nga dy organizatat me te medha te biznesit ne Kosove: Oda Ekonomike e Kosoves dhe Oda Ekonomike Amerikane e Kosoves.
Ne nje conference te posacme per media ne Prishtine, kryetari I Odes Ekonomike, Safet Gerxaliu perseriti problematiken qe shoqeron marredheniet tregtare mes Kosoves dhe Shqiperise.
Gerxaliu I beri thirrje Ministrise se SHendetesise se Kosoves qe te marre te gjitha masat per t’iu pergjigjur Tiranes me bllokim te ilaceve te prodhuara ne Shqiperi:
E njejta kerkese eshte perseritur edhe nga drejtuesit e Odes Ekonomike Amerikane te Kosovës, si dhe nga perfaqesuesit e njeres prej kompanive me te medha farmaceutike te Kosoves.

Artikulli paraprakMARUBI PËR PROMOVIMIN E E TURIZMIT ( Video )
Artikulli tjetërREFORMA, REAGON SHOQATA E KOMUNAVE