MBI 60 MIJË PERSONA HEQIN DORË NGA SHTETËSIA.
Mijëra qytetarë të Kosovës, vazhdojnë të ikin nga vendi për shkak të kushteve jo të mira të jetës dhe mos zhvillimit. Derisa një pjesë e tyre dalin ilegalisht ka edhe të tillë,që duan që tërësisht të shkëputen nga vendlindja e tyre.

Vetëm nga viti 2009 e këndej, rreth tridhjetë mijë qytetarë të vendit, që jetojnë jashtë vendit, në bazë të kërkesës së tyre janë liruar nga shtetësia. Derisa Ministria e Punëve të Brendshme nuk jep të dhëna se edhe sa qytetarë kanë lënë shtetësinë nga vitit 2000 deri më 2009, ku sipas një llogarie del të kenë lënë shtetësinë edhe mbi tridhjetë mijë qytetarë të tjerë, por shifrat mund të jenë edhe më të larta.

 

 

 

Artikulli paraprakAFRIKANËT S’IA MBUSHIN SYRIN TRAJNERIT TË VLLAZNISË
Artikulli tjetërI PRITET KOKA GAZETARIT AMERIKAN