Me vendime të ndryshme por me të njëjtin përfundim për Sali Berishën Komisioneri i Zgjedhjeve Ilirjan Celibashi dhe Komisioni i Ankimeve dhe Sanksioneve në KQZ ishin të qartë kur vendosën se kryetar të Partisë Demokratike nuk e njohin ish Kryeministrin. Por Berisha ka vendosur të mos dorëzohet.

Ai ka dërguar në Kolegj Zgjedhor vendimin e KAS dhe kërkon që gjykata të ç’regjistrojë subjektin “Partia Demokratike” e regjistruar me nënkryetarin Enkelejd Alibeaj në cilësinë e kryetarit të komanduar dhe regjistrimin e tij.