Jakup Krasniqi tha se është detyruar që të luftojë kundër Serbisë, edhe pse ka qenë i arsimuar për të qenë një mësues, teksa ka theksuar se nuk i ka keqtrajtuar njerëzit.

“Këto procedura nga mëngjesi i 4 nëntorit dhe deri të sotmet i konsideroj që janë të papërshtatshmë për faktin se ndihem krejt i pafajshëm dhe asnjë arsye nuk ka pasur që të jem këtu. për Ish Jugosllavinë ka qenë një trubunal dhe ka pasur të akuzuar, kam qenë dëshmitar i kam thënë të gjitha dhe po të kishte një dëshmi, fakt të inkriminuar jam i bindur që trubunali ndërkombëtar i Hagës do të më dënonte, e shoh si përpjekje të fundit,

më vjen keq ta them se në 2006, është bërë një përpjekje, që të ndërtonte dhe një tribunal për Kosovën dhe e arriti qëllimin duke krijuar një tribunal krejt njëetnik, kur nuk besoj që s’ka njeri që e di se kush ka bërë krime lufte në Kosovë.

Unë i kuptoj këto njerëz, dhe mënyrën se si sillen, jam intelektual, jam arsimuar për të qenë mësues, por jam detyruar që të luftoj për mbrojtjen e Kosovës, por un as kaq nuk ia kam bërë sa më keni bërë ju, që mi keni lidhur duart duke me kontrolluar disa herë, keni procedura që mund të jenë të përshtatshëm për kriminalë, por jo për mua.

Unë i kam shkruar 15 libra, dhe ndihem shumë mirë, por ndihem keq për padrejtësinë, jo pak por tepër të madhe, as kaq padrejtësi sa më keni bërë nga ora 6 e 4 nëntorit e deri tani se kam merituar dhe s’ka kush që këtë padrejtësi të mundet që ta arsyetojë”, tha Krasniqi.