Në ditën e Krishtlindjes, Papa Francesku është lutur për emigrantët dhe i ka bërë thirrje katolikëve që të mos injorojnë gjendjen e tyre të dëbuar nga vendi. Papa i krahasoi ata me Marinë dhe Jozefin, duke treguar historinë biblike sesi ata udhëtuan nga Nazareti në Betlehem, por nuk gjetën vend për të qëndruar.

Shumë emigrantë, tha Papa, u detyruan të largohen nga udhëheqësit, të cilët nuk shohin asnjë problem në derdhjen e gjakut të pafajshëm. Numri i refugjatëve në mbarë botën i tejkalon 22 milionë, me fluksin më të fundit ndërkufitar, duke u larguar nga Rohingya në Mianmar.

Artikulli paraprakPRESIDENTI URON KRISHTLINDJEN: TË VETMUARVE T’I JAPIM MË SHUMË SHPRESË DHE BESIM
Artikulli tjetërVLORA QYTETI I ATENTATEVE NË VITIN 2017, JA NGJARJET E BUJSHME