Sic eshte bere e ditur edhe nga ana ligjore sherbimi zjarrfikes do te kaloje kopetence e bashkise shkoder, ndryshe nga sa ishte deri tani nen kujdesin e qeverise dhe prefektures.

Ne nje interviste per star plus drejtori I pergjitshem I shqiperise shpjegon menyren se si ky funksion do ti kaloje pushtetit vendor edhe pse ne te vertete shoqerohet me mjaft problematika te bera publike. I pyetur se a eshte ne dijeni te mungeses se mjeteve dhe infrstruktures se zjarrefikeses shkoder, drejtori pergjigjet keshtu. Ne te vertet Sherbimi I mbrojtjes nga zjarri dhe shpetimit ne Shkoder vazhdon te kete disa mangesi te trasheguara nder vite dhe bashkia Shkoder do jete e detyruar ta marre ne kete gjendje .Keto probleme jane bere publike here pas here edhe nga vete drejtuesit ketij reparti vecanarisht per automjetet e vjetra te cilat kane degraduar me kalimin e viteve duke shfaqur dobesine e tyre ne terrenet e thyera malore. Sherbimi zjarrfikes i cileson mese te nevojshme edhe mjetet nga ajri qe ne raste zjarresh te medha reparti i Shkodres te kete ne dispozicion nje te tile per transportin e ujit.