Kryeministri i Kosoves Albin Kurti flet edhe për protestën në Ambasaden Shqiptare në Serbi ku një grup i të djathtës ekstreme serbe kanë lëshuar thirrje “Kosova është Serbi”.
Kryeministri Kurti deklaron se këto janë një pakicë të inkurajuar nga Beogradi.

“Ka në Kosovë ekstremiste që nuk duan ta pranojnë realitetin dhe që shkojnë kundër vlerave demokratike dhe europiane mirëpo ata janë një pakicë e papërfillshme ndonëse nganjëherë e dhunshme dhe besoj se në përgjithësi janë të inkurajuar nga Beogradi, energjia e tyre nuk vjen nga poshtë por nga lart”.