Kryqi i kuq dega Shkoder u ka ardhur ne ndihme nje familjeje Shkodrane azilante te cilet sapo jane kthyer nga Gjermania duke marre nje pergjigje negative.Drejtues te ketij institucioni ishte kete te hene te pranishem ne zonen e golemit ne dalje te qytetit per ti derguar ushqime dhe veshembathje familjes dushaj.

Drejtori i kryqit te kuq Astrit Dervishi kerkon mbeshtetjen e institucioneve shteterore qe se bashku te luftojne sado pak varferine.Ndihma e kryqit te kuq nuk do te perundoje ketu pasi gruas se shtepise Rudines do ti ofrohet nje kurs falas rrobaqepesie per ti siguruar nje pune.Arsyeja e kerkeses per azil e familjes Dushaj eshte e qarte.Situata e renduar ekonomike,papunesia dhe degradimi gjithnje e me shume i shtepise se tyre e kane shtyre Agimin, te zotin e shtepise te marre rruget drejt Gjermanise se bashku me gruan dhe 4 femijet e vegjel.

Artikulli paraprakNIS SEZONI MËSIMOR, PD DENONCON SHKARKIMET NË ARSIM
Artikulli tjetërTË VERBËRIT NË KËRKIM TË NJË ZYRE