Shoqata e personave të verbër në Shkoder zhvilloi një parakalim me shkopat e bardhë, simbol të kesaj dite nderkombetare. Sipas shoqatës së , shqetësim mbetet mungesa e infrastrukturës rrugore, por edhe sinjalistika e posaçme për të verbërit.

Në këtë parakalim, kryetari Zef Vushaj dhe perfaqesues te tjere , iu drejtuan te gjitha isntitucioneve, që të rishikojnë kërkesat e kësaj kategorie për infrastrukturën, ndersa shpreh besimin tek gjetja e nje zyre.15 tetori prej 48 vitesh është shpallur si Dita Ndërkombëtare e Shkopit të bardhë. Shkopi i bardhë është krijuar në vitin 1912 nga artisti James Biggs nga Bristol, pas një aksidenti ku humbi shikimin, artisti vendosi të ripërshtatej me ambientin, duke lyer shkopin e tij lëvizës me ngjyrë të bardhë dhe ta bënte veten më të dukshëm në rrugë. ë 6 Tetor të vitit1964, një rezolutë e përbashkët e Kongresit e deklaroi ligjërisht këtë ditë.

Artikulli paraprakKRYETARJA E QARKUT BARDELI FLET PËR PROJEKTET E REJA
Artikulli tjetër56 VJEÇARI, THER MË THIKË GRUAN DHUNON VAJZËN