Ne Kukel te Bashkise Vau Dejes eshte perkujtuar 149 vjetori i lindjes i poetit te madh te letrave shqipe, Ndre Mjeda.

Miq dhe te ftuar ishin prezent ne ceremonine e organizuar per kete pervjetor te radhes te poetit te madh te shqiptar. Fillimisht autoritetet e pranishme, kane vendosur kurora me lule prane bustit te poetit Mjeda. Nderkohe qe ky takim eshte pershendetuar edhe nga Kryetari I Bashkise Vau Dejes Zef Hila. Por ndryshe nga heret e tjera, kesaj radhe muzeu I mjedes eshte pasuruar edhe me vepra te galerise kombetare te arteve. Ne kete aktivitet, pervec recitimeve ne poezi nga aktoret e njohur te teatrit migjeni nderkohe qe nuk kane munguar edhe pjeset instumentale te cilet jane percjelle per te pranishmit