Një nga destinacionet turistike mjaft të pëlqyera në Lezhë është dhe laguna e Kune-Vainit.Natyra me ajer të paster laguna dhe deti e kanë kthyer këtë zonë mjaft tërheqese për vendasit dhe të huajt.

Vizitoret qw janë në Kune-Vain janë kryesisht ditor të cilët e zgjedhin këtë zonë për shëtitje në natyre, piknik apo dhe për të bërë plazh në pjesen e bregdetit. Laguna e Kune-Vainit është një perle që ja vlen të vizitohet thonë turistet, por kërkojnë që të ruhet dhe mirmbahet.

Sipas të dhënave zyrtare nga Administrata e Zonave të Mbrojtura në Lezhë, nga Janari deri në muajin Korrik të këtij viti Kune-Vaini është vizituar nga 21696 përsona 2069 prej të cileve shtetas të huaj nga Gjermania, Zvicra, Hollanda, Serbia, Franca, Italia, Spanja, Polonia, Kina dhe Çekia.

Artikulli paraprakMBËSHTETJA PËR ANIJET E PESHKIMIT
Artikulli tjetërVLLAZNIA NIS PËRGATITJET PËR KUKËSIN