Shumë prej modeleve të telefonave Android dhe iOS, përdorues të së cilëve mund të jeni dhe ju do të jenë më të ekspozuar ndaj sulmeve dhe kërcënimeve të hakerimeve, kjo pasi kompanitë e tyre do të pushojnë së ofruari përdoruesve përditësime sigurie dhe softuer.

Duke filluar nga 1 janari pritet që të gjithë telefonat inteligjentë Android që përdorin versionin 2.3.7 të softuerit ose më të herët do të ndalojnë marrjen e përditësimeve të vlefshme që e bëjnë përdorimin e tyre të sigurt.

Whatsapp që të gjithë përdorim në përditshmërinë tonë për komunikim, nga 1 janari nuk do të jetë më i disponueshëm në pajisje të caktuara. Celularët e viteve të kaluara kanë filluar të shfaqin më shumë probleme dhe kjo rezulton që ata të karakterizohen si të vjetërsuar.

Modelet Android që preken janë si më poshtë:

Archos 53 Platinum., HTC Desire 500,Samsung Galaxy Trend Lite.,Samsung Galaxy Trend II.,Samsung Galaxy S3 mini.,Caterpillar Cat B15.,Sony Xperia M.,Wiko Cink Five.,Wiko Darknight.,Samsung Galaxy,Xcover 2. Huawei Ascend G740.,ZTE Grand S Flex.,Lenovo A820.,Huawei Ascend Mate.,ZTE V956.,UMi X2.,Huawei Ascend D2.,Samsung Galaxy Core.,Faea F1.,THL W8.,ZTE Grand X Quad v987.,Memo e madhe e ZTE.,Samsung Galaxy Ace 2.,LG Lucid 2.,LG Optimus F7.,LG Optimus L3 II Dyfishtë.,LG Optimus F5.,LG Optimus L5 II.,LG Optimus L5 II Dyfishtë.,LG Optimus L3 II.,LG Optimus L7 II Dyfishtë.,LG Optimus L7 II.,LG Optimus F6.
,LG Enact.,LG Optimus L4 II Dyfishtë.,LG Optimus F3.,LG Optimus L4 II.,LG Optimus L2 II.,LG Optimus F3Q.

Lista e iPhone-ve: iPhone 4 (8 GB),iPhone 4S.,iPhone 4S (8 GB).
,iPhone 5,iPhone 5C