Ushtria ruse pritet të marrë nën dorëzim shumë shpejt numrat e parë të avionëve luftarakë Sukhoi Su-57 të brezit të pestë. “Kompleksi më i ri i aviacionit të 5-të, T-50 / PAK FA, për të cilin ne kemi shpresë dhe plane të larta, do të dorëzohet shumë shpejt në Forcën Ajrore të Rusisë”, tha në një postim në Facebook Korporata e Përbashkët e Aviacionit (OAK). Më parë të shtunën, një burim në industrinë e aviacionit tha për Interfax se shpërndarja e avionëve të parë të serisë pritet të bëhet në vitin 2018.

Një kohë e ngjashme e parashikuar e dorëzimit është dhënë më herët nga komandanti i Forcave Ajrore Ruse, Kolonel Gjeneral Viktor Bondarev. Ndërsa aeroplanët e hershëm ishin të pajisur me “motorë të fazës së parë” më të vjetër, Su-57 mori kohët e fundit një motor të ri, i zhvilluar posaçërisht për luftëtarët e gjeneratës së pestë.

Avioni ka kryer me sukses fluturimin e parë më 5 dhjetor, derisa pak dihet për specifikimet. Su-57 i avionit luftarak është projektuar për të zëvendësuar ikonën Sukhoi Su-27 në aviacionin taktik, i cili bëri fluturimin e parë në vitin 2010.

Një aeroplan ka një çmim të vlerësuar prej rreth 50 milion dollarë. Aeroplanët e rinj tashmë janë paraqitur në disa ekspozita, duke përfshirë ekspozitën ajrore MAKS 2017 korrikun e kaluar.

Një çift i avionit, i njohur më pas si T-50, “mbizotëroi” duke kryer manovra të mahnitshme.