Shërbimi i urgjencës mjekësore nuk do te funksionoje me si shërbim i atashuar pranë spitaleve, por si qendër kombëtare.

Eshte vete shefi I ketij reparti te spitalit rajonal te shkodres Astrit Lahi qe bën te ditur se brenda këtij viti do te ngrihet një sistem kombëtar qe transformon rrenjesisht sherbimin e urgjences dhe qe mundëson shtimin e ambulancave qe do te jene ne dispozicione 24 ore Lahi thote se reformimi i sistemit te urgjencës do te perfshije edhe trajnimin e personelit me qellim ofrimin e një shërbimi sa më cilësor ndaj qytetarëve Qendra kombëtare e urjences eshte institucioni pergjegjes për zhvillimin e sistemit te shërbimit mjekësor nëpërmjet planifikimit, drejtimit, pjesëmarrjes dhe bashkërendimit te gjitha asteve ne një sistem te unifikuar. 

Artikulli paraprakHOLANDA VENDOS, GJYKATA SPECIALE E KOSOVËS DO TË JETË NË HAGË
Artikulli tjetër“QAFA E PEJËS”, BANORËT: PREJ NJË JAVE JEMI PA ENERGJI