I dërguari special i BE, Miroslav Lajçak zhvilloi një takim me Albin Kurtin në Prishtinë në një moment të vështirë për dialogun.

Lajçak ka deklaruar se nuk ka biseduar për hapjen e arkivave të Kosovës. Diçka të tillë e mohoi edhe Albin Kurti kur u pyet në Tiranë.

Ndërkohë Miroslav Lajçak do të takojë dhe liderë të tjerë politikë në Kosovë.