I dërguari special për dialogun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajçak deklaroi se takimi mes kryeministrit Kurti dhe presidentit Vuçiç nuk ishte i lehtë.

“Ky ishte takimi i parë me Albin Kurtin si kryeministër dhe nuk ishte një takim i lehtë, por është e rëndësishme që ndodhi. Të dy liderët patën një shkëmbin idesh në lidhje me atë që ata presin nga dialogu.

Ajo çfarë ka rëndësi për BE, është e njëjtë si ajo që kanë konfirmuar edhe dy liderët se nuk ka formë tjetër për të ecur përpara përveç normalizimit të marrëdhënieve mes dy vendeve. Ata do të punojnë në normalizimin e këtyre marrëdhënieve nëpërmjet dialogut,” tha Lajçak.

Diplomati sllovak Serbi tha se BE-ja pret që Kurti dhe Vuçiç të shtyjnë Kosovën dhe Serbinë drejt BE-së.

“BE-ja ka pritshmëri të lartë nga dy liderët që të kapërcejnë të kaluarën dhe të shtyjnë Kosovën dhe Serbinë drejt të ardhmes evropiane.

Popujt në Kosovë dhe Serbi kanë pritshmëri të larta nga liderët e tyre, për hir edhe të integrimit evropian të vendeve, tha Lajçak duke konfirmuar se takimi tjetër do të ndodhë në fund të muajit korrik.