Protesta e mbajtur në Kosovë nga partitë opozitare të cilët kërkojnë moszbatimin e marrëveshjes së krijimit të Zajednicës, ka përfunduar me akte dhune ndaj institucioneve dhe forcave të policisë.

Protestuesit kanë djegur pjesë nga godina e qeverisë, ndëkrohë që qindra persona kanë krijuar një situatë aspak pozitive, ndërkohë që policia ka nisur një reagim të fortë për largimin e turmës nga oborri i godinës së qeverisë së Kosovës në shehin Skëndërbej. Ky reagim ka ardhur pasi protestuesit e kanë acaruar gjëndjen, veprime që janë të ngjashme me planin që ata kishin planifikuar ndërhyrje vetëm në rast se do të dhunoheshin ambjente të godinës së qeverisë me mjete piroteknike, shihe, gurë dhe sende të forta duke e nxjerrë jashtë kontrollit asituatën. Policia ka përdorur edhe gaz lotsjellës për të shpërndarë turmën e mbledhur. Këto akte dhune kanë ardhur nga disa protestues ndaj gosinës së qeverisë, ndërkohë që forcat e policisë nuk kanë ndqërhyrë për qetësimin e turmës, por i ka lejuar protestuesit që të protestonin.

Artikulli paraprakBRUKSELI NËN PANIK, ME 15 JANAR PRITEN SULME TERRORISTE
Artikulli tjetërKALAMISHI PËR SHKARKIMIN: BASHKIA PO NDJEK METODA KOMUNISTE