Ky është vlerësimi i masës së sigurisë nga gjykata e Shkodrës duke e caktuar të ligjshëm ndalimin e Esat Dushaj i akuzuar për vrasjen e dy vëllezërve Shkëmbi me 2 janar në Drisht të Postribës. Vetë Dushaj i cili mbërriti nën masa të rrepta sigurie në gjykatë, pranoi përpara gjyqtarit Erjon Bani krimin e kryer. Prokurori Simon Pashuku pas marrjes në pyetje të autorit Dushaj tha se 31 vjeçari ka deklaruar se vajza e Skënder Shkëmbit ka qenë dakord që të fejohej me të. Përveç se ka pranuar krimin e kryer Dushaj ka deklaruar se është kërcënuar dhe sharë nga Skënder Shkëmbi përpara se të bënte vrasjen e tij dhe të vëllait. Mbi Esat Dushajn rëndojnë d yakuza, “vrasje në rrethana cilësuese të më shumë se një personi” dhe “armbajtje pa leje” çka parashikohen deri në burgim të përjetshëm.

Artikulli paraprakSHKODËR, ARRESTOHEN TRE SHTETAS PËR VEPRA TË NDRYSHME PENALE
Artikulli tjetërFREDDIE MERCURY DHE ZËRI I TIJ I PAVDEKSHËM