SHBA ka futur në listën e zezë të DASH, Sali Berishën dhe familjen e tij. Lajmin e ka dhënë Sekretari amerikan i Shtetit.

“Akte të korruptuara të ish-Presidentit të Shqipërisë Sali Berisha minojnë demokracinë në Shqipëri. Unë jam duke caktuar publikisht Berishën dhe anëtarët e familjes së tij të afërt si të papërshtatshëm për hyrjen në Shtetet e Bashkuara. Ne mbetemi te bashkuar kunder kurrupsionit me partnerët tanë në Shqipëri”, ka shkruan Blinken.