KRYEKOMUNARI I DBRËS SË MADHE NË MAQEDONI MBËSHTET AMBJENTALISTËT. Kryetari i Komunës së Dibrës së Madhe në Maqedoni Ruzhdi Lata është në një linjë me protestat e ambjentalistëve duke qenë totalisht kundër devijimit të lumit Radika si dhe dëmeve në lumin Drin.

Projekti i Maqedonisë që synon devijimin e lumit Radika dëmton ekosistemin ndërkombëtar duke qenë se rrjedh në trekëndëshin Shqipëri, Kosovë Maqedoni. Nëse nuk ndërhyhet në kohë dhe nuk merren masat e duhura atëherë lumi Drin në Shkodër vjen i ndotur. Kryekomunari i Dibrës së Madhe foli gjatë konferencës për menaxhimin e ujërave duke qenë kështu pro protestave se lumenjte nuk duhet të devijohen.

[iframe width=”100%” height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/tO7WFziVxp8″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]
Artikulli paraprak8 MARSI, “CATI FOUNDATION” URON GRATË
Artikulli tjetërPLEPAT NË PEDONALEN E HYRJES SË QYTETIT RREZIK SHEMBJEJE