Partia Levizja per Drejtesi e Shqiptareve, nje levizje e pa pozicionuar politiksht akuzon nga shkodra kasten politike e cila ne keto 25 vite ka dhene premtime boshe dhe ka mashtruar popullin, duke e grabitur dhe varferuar.

Kryetari I kesaj levizje per shqiperine Astrit Kosturi shprehet se shqiptaret po shikojne sit e vetmen zgjidhje largimin nga vendi, dukepare se interesi I politikaneve shqiptare eshte mbrojtja e karriges se tyre te pushtetit. Kryetari i deges se Shkodres Tonin Gila u kerkon shkodraneve te jene me aktiv ne kerkimin e te drejtave te tyre duke mos mbrojtur asnje krah politik. Levizja per drejtesi e shqiptareve shprehet se Politika 25 vjeçare nuk mund t’a zgjidh dot ngërrçin e krijuar, për shkak të inkriminimit të thellë e masiv të saj, prandaj reagimi i organizuar popullor mbetet detyra më emergjente dhe më atdhetare sot!Kjo levizje njihet ne fakt per revoltat e ndryshme qe ka realizuar ndaj cdo qeverie ne keto 6 vite te krijimit te saj.Nje nga portestat me te forta ishte ajo e vitit 2014 teksa gjithe perkrahesit e levizjes per drejtesi protestuan per 4 dite me radhe mbi mega-skandalin e vjedhjes se bankes shqiptare.