Qeveria miratoi këto ditë projektligjin për kultivimin e kanabisit për qëllime mjekësore dhe industriale, ku sipërfaqja në dispozicion do të jetë rreth 200 hektarë. Megjithatë, ky vendim është përballur kundërshtimin e qytetarëve të Shkodrës, të cilët shprehen kundër për pranimin e një fakti të tillë në. Ata gjithashtu shprehen se ky hap mund të ndikojë në rritjen e fenomenit të kriminalitetit.

Në lidhje me shqetësimin e tyre për rritjen e kriminalitetit, qytetarët theksojnë se kultivimi i kanabisit mund të nxisë rritjen e tregut të paligjshëm dhe aktivitetit të krimit të organizuar. Ata besojnë se pa mbikëqyrjen e duhur dhe masat e sigurisë efektive, ky hap mund të sjellë pasoja të papritura dhe të rrezikojë sigurinë e qytetarëve.

Ndërkohë, qeveria duhet të trajtojë këto shqetësime të qytetarëve me seriozitet dhe të zhvillojë masa të forta për të garantuar që kultivimi i kanabisit për qëllime mjekësore të jetë i kontrolluar dhe të përdoret me përgjegjësi. Është e rëndësishme të krijohet një sistemi i rregulltuar, që të sigurojë qëndrueshmëri ligjore dhe sigurinë për të gjithë qytetarët.

Artikulli paraprakTENORI RAME LAHAJ KONCERT NË ULQIN
Artikulli tjetërBANORËT KËRKOJNË RIKONSTRUKSIONIN E URËS