ÇUNI: PO KRYHEN PËRGATITJET E FUNDIT PËR TË PËRKUJTUAR DITËN BOTËRORE TË LIBRIT. Data 23 prill shenon edhe diten boterore te librit,dhe ne kuader te kesaj date te rendesishme,biblotekat e qytetit te Shkodres kane organizuar nje sere aktivitetesh.

Me qarte axhenda dhe organizimi I ketyre aktiviteteve e ka treguar per Star Plus Tv, drejtori I biblotekes Marin Barleti,Gjovalin Cuni. Nderkohe me tej, ai ka treguar edhe per interesimin e qytetareve per tu bere pjese e kesaj tradite te pervitshme. Ideja e përkujtimit të Ditës Botërore të librit e ka origjinën e vet në Spanjë, në zonën e Katalonjës, ku atij që blinte një libër i dhurohej edhe një trëndafil. 23 prilli është shpallur si Dita Botërore e Librit më 15 nëntor të 1995, me një rezolutë të UNESCO-s, pasi u morën në konsideratë faktet se libri ka qenë, historikisht, instrumenti më i fuqishëm i shpërndarjes së njohurive.