STAKA: PO TRAJNOHEN PUNONJËSIT PËR APLIKIMIN E LIGJIT NË JANAR.Vetëm një muaj na ndan nga Janari i 2015 afat ky kur do hyje ne fuqi ligji i ri “Për Sigurimet Shoqërore” dhe do filloje aplikimi i tij, ndërkohe drejtoresha e DRSSH ne Shkodër ka treguar për Star se aplikimi i këtij ligji është ne fazën e trajnimit te personelit .

Staka ka treguar se këto ndryshime ne ligj janë bere për te mirën e komunitetit dhe lehtësimin e procedurave për përfitimin e pensionit. Ndërkohe ndryshimet qe do sjelle ligji i ri për sigurimet  shoqërore parashikojnë dhënien e pensionit social për jokontribuesit, mënyra te reja te llogaritjes se pensionit dhe moshës se daljes dhe shtesa prej 4 muajsh ne vit për vjetersine ne pune.

 

[iframe width=”300″ height=”390″ src=”//www.youtube.com/embed/_qCIEBV5bB4″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]
Artikulli paraprakDOKUMENTAR PËR AT VINÇENS PRENDUSHI
Artikulli tjetërKOSOVA, “LUFTË” PËR MINISTRITË