Departamenti Amerikan i Shtetit dhe Shërbimeve Personale ka njoftuar një masash për të ndikuar në rritjen e shpërndarjes së vaksinave kundër lisë së majmunit.

Sipas DASH kjo do të ndihmojë në përshpejtimin e mbërritjes së produkteve në komunitetet më të rrezikuara.

Ndërkohë bëhet me dija se administrata e Departamentit i ka dhënë një kontratë 19.8 mln dollarë një kompanie farmaceutike për të forcuar kapacitetin e shpërndarjes.

Sipas autoriteteve këto masa synojnë të parandalojnë përhapjen e lisë së majmunit.