Astronautja italliane,Sam Cristoforetti në një nga udhëtimet e saj në hapësirë, ka fiksuar një nga bukuritë e tokës shqiptarë, pikërisht Liqenin e Shkodrës

Foton të cilën ajo e ka shkrepur nga shumë metra lartësi e ka postuar në faqen e saj në Tëitter, për ta ndarë kështu me të gjithë ndjekësit e saj. Në mbishkrimin e fotos ajo shkruan:  “Liqeni i bukur i Shkodrë, midis Shqipërisë dhe Malit të Zi”.