Los Anxhelos është gati të bëhet rajoni i parë i shkollës kryesore në vend që do të urdhërojë vaksinat e koronavirusit për studentët 12 vjeç e lart që ndjekin mësimin fizikisht.

Bordi Arsimor i zgjedhur i rrethit do të mblidhet të enjten pasdite për të votuar mbi masën, e cila pritet të kalojë me mbështetje të gjerë. Rrethi shkollor i Unifikuar i Los Anxhelosit është i dyti më i madh në vend, duke shërbyer mbi 600,000 studentë dhe nxënës, mandati në fjalë mund të krijojë një precedent të rëndësishëm kombëtar.

Studentët do të duhet të marrin dozën e parë të vaksinës deri më 21 nëntor dhe dozën e tyre të dytë deri më 19 dhjetor, në mënyrë që të fillojnë semestrin e ardhshëm të vaksinuar plotësisht.

Studentët që marrin pjesë në aktivitetet jashtëshkollore do të kenë nevojë të marrin të dyja fotografitë deri në fund të tetorit. Rezoluta përmend ‘përjashtimet e kualifikuara dhe të miratuara’ në mandat, por nuk ofron detaje.