Nisur nga probelmatika e konstatuar vitin e shkuar lidhur me kultivimin e bimëve narkotike, por nzitur dhe nga rasti I fundit, konstatuar në Pukë, kryetari I bashkisë Pukës z. Gjon Gjonaj dëshiron ti drejtoj një apel të gjithë banorve të bashkisë Pukës

të qëndrojnë larg veprimtarisë së paligjshme dhe ti shpallin luftë këtij fenomeni që dëmton shoqërin tonë. Kryebashkiaku Gjonaj teksa shpreh bindjen se bashkia do të jetë përkrah Policisë së Shtetiti në luften e shpallur kundër kultivimin të bimve narkotike, ju apelon dhe një herë kryepleqve të fshatrave dhe inspektorve të shërbimit pyjor që të ngrihen në lartësin e detyrës dhe të mos tolerojnë në asnjë cast kultivimin e bimve narkotike, pasi pesha e ligjit do të rendoj mbi të. Kryetari I bashkisë Pukë fton që pjesë e kësaj luftë të bëhet I gjithë komuniteti në zonat e bashkisë Pukës, të gjithë forcat politike dhe komunitetet fetare si factor ndikues në luften kunder fenomenit që demton imazhin e Pukës. Bashkia Pukë shpreh angazhimin e plotë në zbatimin e planit të veprimtit kundër kultivimit të bimve narkotike dhe ofron ndihmen e pakursyer ndaj Policisë së Shtetit në luften anti-kanabis.