Kanë shitur lulet e mbjella në kopshtin e shtëpisë për të blerë libra për bibloteken e shkollës. Protagonistë janë nxënësit e shkollës 9-vjeçare “Besëlidhja” në Lezhë.
Të ndihmuar nga prindërit, ata e vijuan traditen edhe kete vit, duke shitur lulet, dhe me paratë e mbledhura kanë blerë libra.

Nisma organizohet prej 11 vitesh nga nxenesit e shkolles Beselidhja, ku lulet jane mbjelle prej tyre dhe jane kujdesur per to gjate gjithe kesaj periudhe per te ardhur diten e sotme ku nxirren per shitje.

Nga aktivitetet e viteve te shkuara jane blere me shume se 200 libra per femije dhe tashme eshte zgjeruar ne krejt shkollen pasi fillimisht ka qene nxitje e nje klase te vetme.Kjo iniciative ka te beje me edukimin ekonomik, mjedisor, ambjental dhe nxitje per te lexuar.

Artikulli paraprakFILLOJNË PËRGATITJET PËR “PRANDVERË ME KANGË”
Artikulli tjetërORKESTRA SIMFONIKE KONCERT PARA BASHKISË