Ndonese vetem pak kilometra nga qyteti i Shkodres, dhe me nje popullsi me me shume se 800 banore fshati Zues eshte lene teresisht ne harrese nga instutucionet pergjegjese.

Per grumbullimin e e mbetjeve gjithsej jane vendos vetem 2 kontenier, krejtesisht te pamjaftueshem per te depozuituar sasine qe prodhohen , cka detyron banoret e ketij fshati qe te gjitha mbetejet ti depozitojne perbri rruges , e per pasoj ata te perfundojne ne lumin Buna. Ata shprehen mjaft te shqetesuar pasi kjo situate paraqet nje rrezik permanent per shendetin e tyre ndersa kerkojne nga bashkia Shkoder te marre masa per shtimin e konteniereve dhe pastrimin e tyre. Fshati Zues edhe pse nje pik turistike dhe bri rruges nacionale qe lidh Shkodren me Malin e Zi, perseri vemendja e institucuioneve pergjegjese eshte inekzistente. Pamjet tregojne qarte se mbetjet urbane ne kete fshat paraqesin vertete nje situate alarmante.