Renia e zjarrit ne fshatin Potgor te Koplikut siperm , ne M.Madhe, ka djegur plotesisht nje siperfaqe prej 30 dynymesh, te nje bahçje shekullore, prone e familjes Lulaj.Ne kete bahçe gjendeshin te gjitha lloojet e pemve , si rush , kumbulla , dardha, fiq, qershi e te tjera pem frutore, por tashme te gjitha jane djegur nga flaket e zjarrit.Renia e ketij zjarri ndonse konsiderohet jo I qellimshem, e ka veshtersuar se tepermi jetesen e familjers se Beqir Lulaj, ketu ne Potgor.

Ndaj pronari I kesaj bahçje shprehet I shqetesuar , se deri me tani veçmas repartit te zjarrfikseve askush tjeter nga pushteti vendor , nga drejtoria e bujqesise, nga instucioni I prefectures, jo vetem qe nuk jane pare ketu por Beqir Lulaj ju kujton pushtetarve se ashtu si uji , pra permbytjet edhe zjarri konsiderohet fatkeqsi dhe dikush duhet te kujtohet edhe ne kete rast. Vertete kjo bahçe ka qene me emer ne kete zone, dhe tashme sic edhe shikohet nga pamjet e realizuara nga kamera e star plus, jo vetem pemet, por edhe toka eshte e djegur dhe perzhitur, dhe nene kembet e te zotit te saj , sikur apelon, tek strukturat e shtetit, minimalisht per temos u treguar indifferent me fatekqesi te pronave te banorve te M.Madhe .