Situata e krijuar nga reshjet intensive të ditëve të fundit ka bërë që të krijohen problemet e para edhe ne Malesi te Madhe në fshatin Culaj, Stërbeq si dhe Kamic, pasi janë mbyllur disa aktivitete private.

Përgjegjësi I emergjencave civile në Malsinë e Madhe, Qerim Hysaj I cili tregon se janë në ndjekje të situatës për të shmangur përmbytjet në zonat që rrezikohen. Sipas tij në Malësinë e Madhe janë marrë të gjitha masat e nevojshme ne rast se do kete rrezik përmbytje nga reshjet e shiut

Edhe Malesia e Madhe si gjithe qarku Shkoder eshte e rrezikuar keto dite nga permbytjet ku me problematike paraqitet situata tek fshatrat prane Perroit te Thate.