Fitorja ne Malësinë e Madhe, erdhi si rezultat I një bashkëpunimi te ngushte mes Partisë Socialiste dhe Lëvizjes socialiste për integrim.

Një fakt I till është pohuar nga kryetari I degës se LSI ne Malësinë e Madhe Sytki Ndreca I cili ne një interviste për Star Plus, ka analizuar rezultatin e zgjedhjeve, ku LSDI doli force e pare politike në ketë zone te Qarkut te Shkodres. Nga ana tjetër, I pyetur ne lidhje me administratën e ardhshme dhe pozicionet qe I takojnë aleateve, Ndreca u shpreh se çdo gjë do të jete ne baze të marreveshjes. Nga ana tjeter, Ndreca garanton se çdo gjë do te jete ne shërbim te banoreve. Lsi, ne zgjedhjet e 21 Qershorit mori një rezultat surprize, duke dale force e pare politike në garën për këshillin e Bashkisë.