Mengjesin e se enjtes (25 janar 2017) ,në qytetin e Koplikut , qendren e Bashkisë Malesi e Madhe , Unioni mbarëkombetar i ish të persektuarve ,perndjekurve dhe pushkatuarve politik ,dega Malesi e Madhe shpalli nismen kombetare: Viti 2018, viti i gjetjes se eshtrave te zhdukur te 4500 te pushkatuarve.Njekohesisht eshte perkujtuar edhe 73-vjetori i Kryengritjes se Pare Antikomuniste ne Malesine e Madhe.

I pranishem ka qene edhe ish-Presidenti i Republikes, Bujar Nishani, te cilit unioni kombetar i ish te perndjekurve i ka akorduar certificate mirenjohjeje per vleresimin qe ai ka dhene per shtresen e ish te perndjekurve ne Malesine e Madhe.