Zona e Kelmendit, ka hapur dyert, duyke mikpritur personalitete dhe diplomate shqiptare. Ne nje aktivitet te organizuar nga Ministria e Jashtme, Bashkia Malesi e Madhe dhe shoqata Vis Albania, kane bere qe Kelmendi, te jete ne syte e te gjitheve. 5 Ministra te kabinetit shqiptar kane qene prezent ne kete aktivitet kaq te vecante, nderkohe qe nuk kane munguar edhe ambasadore te akreditur ne Shqiperi, mes te cileve edhe ambasadori Amerikan Donald Lu.

Me pas grupi diplomatik ndjeku koncertin me muzike e valle te zones ku ne perfundim te ksaj vizite mistri i shendetesi ilir beqja ne nje intervist per mediat u shpreh.Ministri i Shendetesise, Ministrja e Kultures, Ministrja e Zhvillimit Urban dhe Turizmit , Eglantina Gjermeni dhe Ministrja e Inovacionit dhe Administrates Publike, Milena Harito, por edhe nje sere drejtuesisht te tjere kane pare nga afer kelmendin dhe bukurite natyrore te kesaj treve.