Joshua Ponsford, 23-vjeç, u shpall fajtor për një krim kundër mirëqenies së kafshëve.

Bamirësia e kafshëve raportoi Ponsford në gjykatë pasi dëgjuan videon e tij në të cilën ai fyente verbalisht qenin e tij, Rottweiler Lulu.

Ponsford u ndalua të mbante kafshë për pesë vjet nga një gjykatë në Bristol të Britanisë së Madhe.

Në video, pronari dëgjohet duke i bërtitur kafshës së tij: ‘Hyr në shtratin tënd… tani dhe qëndro aty. Jam lodhur nga lodrat e tuaja!’

Regjistrimi gjithashtu përmban tingullin e krismave dhe të qarave para se Joshua të dëgjohet duke bërtitur: ‘Ju dhe topi juaj. Unë kam marrë mjaft nga të gjitha lodrat e tua dhe hesht. ‘

Një regjistrim tjetër tregon gjithashtu se Joshua abuzon me Rottweiler-in e tij: ‘Do të shkoj përsëri në dyqan dhe do t’i blej vetes diçka për të ngrënë. Mos mendo as për vjedhje ‘, dhe më pas qeni u dëgjua duke rënkuar dhe lehur.

Me një ndalim pesë-vjeçar të pronësisë së kafshëve, i cili nuk mund të apelohet për tre vjet, Ponsford iu dha gjashtë javë arrest shtëpiak.

Ai gjithashtu duhet të plotësojë një kërkesë 20-ditore për aktivitete rehabilituese dhe duhet të paguajë 200 funte plus një shtesë prej 90 funte për viktimën.

Shoqëria Mbretërore për Parandalimin e Mizorisë ndaj Kafshëve është kujdesur për qenin dhe Lulu aktualisht është në Qendrën e Shpëtimit të Kafshëve në Bristol, ku ende po kalon rehabilitimin.

Ponsford mohoi që ai të lëndonte fizikisht qenin e tij, por pranoi se sjellja e tij ishte e papërshtatshme, raporton Daily Mail.