Ministrja e Shëndetësisë, Ogerta Manastirliu, nga spitali i Traumës në Tiranë, ka deklaruar se situata për momentin është nën kontroll. Ajo ka shpjeguar se tek spitali i Traumës deri më tani janë trajtuar 135 të lënduar. Në spitalin e Durrësit janë mjekuar 130 persona të cilët kanë marrë lëndime.

Manastirliu është shprehur se të gjitha forcat e ndërhyrjeve emergjente po koordinohen për tu ardhur në ndihmë të gjithë personave të prekura.

“Me shume se 190 thirrje vijnë nga Durrësi 98 misione me ambulanca që janë bërë. Tek Trauma janë 130. 12 shtrime të konfirmuara. Kanë realizuar trajtimet. Në Durrës janë 130 qytetarë. Do të jenë edhe në Durrës. Kanë ardhur edhe 5 të lënduar t tjerë. Në QSUT janë më shumë se 60 raste.

Spitalet në Tiranë në Durrës dhe Lezhë janë të përforcuar me staf mjekësor. Po kështu edhe në terren kemi ekipe të emergjencës. Jemi duke trajtuar të gjitha rastet. Situatat është në kontroll deri tani. Janë raste të vështira dhe po ndiqen do të kemi informacione të mëtejshme. Po koordinohemi. Do të shkojmë në Durrës dhe në Thumanë. ” tha Manastirliu.