Ashtu siç do vit ne Shkodër, me fillimin e vitit te ri, është zhvilluar marshimi I paqes, nje inisiative e komunitetit Sant Egidio, Komisionit Drejtesi dhe Paqe dhe Arqipeshkvise se Shkodrës.

Te rinjte kane marshuar ne rruget e Shkodrës me mesazhin e paqes kudo ne bote. Nga katedralja e Shkodres, deri prane monumentit te Nene TErezes, te rinjte me qirinj ne duar dhe pankarta kunder dhunes dhe luftes, kane dhene nje mesazh paqeje, I cili eshte pershendetuar edhe nga Arqipeshkvi I Dioqezes Shkoder Pult, Mons Angelo Massafra I cili beri thirrje per paqe ne bote. Mesazhe domethenese, ne nje qytet simbol te harmonise dhe paqes, qe nisin nje vit me nje domethenie te vecante per mbare njerezimin