17 VITE PAS SHKREPJES SË PARË SHKODRA KA NJË STUDIO FOTOGRAFIE

Ne diten nderkombetare te fotografise drejtori I fototekes Marubi tregoi per star+ se kjo fototeke po pergatitet per nje ekspozite te veqante me nje koleksion fotografish te klerikeve shqiptar, te cilat ekspozohen ekskluzivisht per here te pare me date 21 shtator ne presidence ne kuader te vizites se papa franceskut ne shqiperi.Nderkohe Bedeni ka treguar se shkodra ze nje vend shume te rendesishem ne historine e evoluimit te artit te fotografise qe prej 19 gushtit 1839 kur u realizua shkrepja e pare dhe se vitin e ardhshem po ne kete dite shkodra do te kete nje muze te fotografise.Arti I fotografise ka evoluar duke u difuzuar keshtu ne te elemente moderne si psh selfie nje mani shume e perhapur kohet e fundit ne mbare boten megjithate sipas te dhenave besohet se selfie e pare eshte shkrepur qe para 175 vitesh nga Robert Cornelius

 

 

 

[iframe width=”300″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/ZG2o7eO9-SQ?feature=player_detailpage” frameborder=”0″ allowfullscreen ]
Artikulli paraprakAKADEMIA DO TË ADMINISTROHET NGA “GEA SPORT”
Artikulli tjetër5 ZJARRE TË QËLLIMSHME NË PUKË