MËSUESIT QË SKANË KUALIFIKIMET E DUHURA DO LARGOHEN NGA PUNA. MAS ka nisur kontrollet mbi kualifikimin e 39 mije mesuesve te arsimit parauniversitar. Deri ne mbyllje te muajit tetor do te behen publike te dhenat konkrete rreth kontratave dhe punesimeve abuzive. Rreth 3900 mesues rrezikojne vendin e punes pasi japin mesim jashte profilit te tyre.

Testimi i gjithe mesuesve dhe drejtuesve te shkollave do zhvillohet me ane te dosjes, ekspertet e arsimit do te kalojne ne site dosjet e punesimit te te gjithe mesuesve. Sipas paralajmerimeve te dhena te gjithe mesuesit qe nuk kane kualifikimin e duhur dhe qe japin mesim do te humbasin vendin e tyre te punes.  kush nuk ka kualifikimet e duhura do largohet nga puna. Do te monitorohen gjithashtu ata mesues qe jane punesuar vitet e fundit dhe qe nuk kane shlyer detyrimet e provimit te shtetit. Ketij kontrolli do I nenshtrohen edhe mesuesit e qarkut te shkodres e sipas informacioneve nga DAR inspektoret megjithe pergatitjet jane ne pritje ne udhezimeve te metejshme nnga ana e MAS per realizimin e ketij proçesi.

 

 

 

[iframe width=”300″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/r2ADOSNc1Rk?feature=player_detailpage” frameborder=”0″ allowfullscreen ]
Artikulli paraprakKUSH ËSHTË BESNIK KASTRATI?!
Artikulli tjetërARTI I PERKTHIMIT