Arqipeshkvi  i Dioqezes Shkoder-Pult Mon sinjor Angjelo Masafra  i  eshte drejtuar te gjithe besimtareve katolike ne Shkoder te behen pjese e dhjetra aktiviteteve qe arqipeshkvia dhe famullia shkoder organizojne ne kuader te 25 vjetorit te rihapjes se kishave ne shkoder dhe ne te gjithe Shqiperine.

Masafra dha nje mesazh te qarte harmonie dhe besimi ashtu si 25 vite me pare ku dhjetra qytetare pa dallime fetare u bene pjse se meshes drejtuar nga Dom Simon Jubani.

Famullitari i shkodres dom Artur  Jaku shpjegoi simboliken e  ketyre  diteve te shenuara, pemen e jetes e portretizon qendresen e martireve dhe rrenjet e forta te shqiptareve nder shekuj.

DOM ARTUR JAKU: RIHAPJA E BESIMIT, MUAJ AKTIVITETESH

Famullia se bahsku me Arqipeshkvine Shkoder  percollen kalendarin e aktiviteteve te ketij muaji deri ne dt 4 nentor.Ne dt 17 tetor famulllia “shen shtjefni “ do te beje prezantimin e librit te Dom Ndoc Nikaj me titull (Historia e Shqypnise).Data 31 tetor do te jete nje dite e mbushur me mbremje artistike.3 Nentori shenon procesionin me stendat e martireve i cili fillon nga motrat Klarise dhe mbyllet tek varrezat e Rrmajit.Per te shkuar tek data 4  nentor  aty ku  dita e aktiviteteve do te filloje qe ne oren 10 me inaugurimin e kapeles se varrezave te Rrmajit.