Para dyzet vitesh nuk e kishin imagjinuar vehten te tille, disa te thinjur, disa me te plakur, por edhe ne shume pozicione te ndryshme drejtuese, por edhe personazhe te qytetit te Shkodres. Eshte pikerisht matura e vitit 1974-1975, te Shkolles Teknologjike ne qytetin e Shkodres.

Ato jane organizuar se bashku, per te rikujtuar pikerisht ato emocione, te 40 viteve me pare kur do te perfundonin edhe maturen.Kaq ka mjaftuar dhe gjithcka ka marre uedhe ne nje prej lokaleve te shkodres, festa e kesaj mature, ne kete takim pas 40 vitesh.Por, edhe pas 40 vitesh, kane qene mesuesit ato te cilet kane pershendetur kete brez te kesaj shkolle.Por gjate ketij takimi me shume emocione, nuk kane munguar batutat dhe humori. Nje gezim i ligjshem, nje emocion, qe rikthehet serish pas 40 vitesh, ashtu sikurse mbaruan maturen, jane ritakuar serish mes kujtimeve emocioneve, rrugetimit 40 vjecar nga bankat e shkolles, tashme ne profesionet e tyre.