2450 MATURANTË IU NËNSHTRUAN KËTIJ PROVIMI, PËRGJIGJET PAS DY JAVËSH. Rreth 46 mije maturante ne te gjithe vendin kete te premte iu nenshtruan provimit te trete te detyruar te matures atij te matematikes nderkaq ne Qarkun e Shkodres moren pjese ne kete provim 2450 maturante.

Nga ora 10 deri ne oren 12.30 maturantet paten mundesi te zgjidhnin 25 pyetjet e ketij provimi, nga te cilat 13 me pergjigje alternative, qe vleresohen me 1 pike secila dhe 12 pyetje me zhvillim, te cilat vleresohen me 37 pike. Testi vleresohet maksimalisht me 50 pike ndersa maturanti qe te jete kalues duhet te marre te pakten 20% te pikeve. Tashme maturantet pergatiten per provimet me zgjedhje qe do zhvillohen me date 19 qershor.

Artikulli paraprakGJENDEN 380 BIMË NARKOTIKE,PROÇEDIM KRYEPLAKUT
Artikulli tjetërAZILKËRKUESIT NË GJERMANI, MUAJI MAJ REKORD